Naaitips voor beginners

1. Maak het zo makkelijk mogelijk

Maak het als beginner niet moeilijker dan noodzakelijk. Ga niet direct stoeien met soepele stoffen, maar kies bijvoorbeeld voor een katoenen stof. Zorg daarnaast dat je de juiste basisbenodigdheden in huis hebt: scherpe scharen (vooral de stofschaar), rechte spelden en een strijkijzer.

2. Raak bekend met je naaimachine

Zorg ervoor dat je precies weet wat te verwachten van je naaimachine. Niet bekend met je gereedschap, bekijk dan eerst wat filmpjes en artikelen over hoe deze precies te gebruiken. Uiteraard is het ook altijd raadzaam om even zelf met je tools aan de gang te gaan. Pak een stukje stof en leer spelenderwijs, bijvoorbeeld door te proberen recht te naaien (zie onder).

3. Leer recht te naaien

Voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat, is het verstandig om eerst recht te leren naaien. Maak een testlapje met daarop cirkels en lijnen die je moet volgen. Oefen ook met een hoek, als je dat nog nooit hebt gedaan.

4. Pak je rust!

Naaien kan vrij intensief zijn. Het is dus raadzaam om zo nu en dan even rust te pakken. Pak een goed boek, zet een filmpje op of duik het internet op om het hoofd leeg te maken. Denk eens aan OnlineCasinoGids.com, waar je jezelf even kunt verliezen in digitaal topvermaak. Van klassieke tafelspelen tot de beste gokkasten, het is er allemaal.

27 Sep 2019

© 2022 Margovanstrien.nl. All Rights Reserved.